KARŞINIZDAKİNİN GÖZLERİNE BAKARAK DÜŞÜNCELERİNİ OKUYABİLİR MİSİNİZ?

eyesBaşkalarının gözlerine bakarak duygularını açıkca anlayabilir misiniz?

Molecular Psychiatry dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre  DNA’mız, bir kişinin düşüncelerini ve duygularını gözlerine bakarak anlama yeteneğimizi etkiliyor. 

GÖZLER KALBİN AYNASI MI?

Yirmi yıl önce, Cambridge Üniversitesi’ndeki bir bilim adamı ekibi, ”Gözlerdeki Zihni Okuma” veya kısaca Göz Testi olarak adlandırdıkları bir bilişsel empati testi geliştirdi. 

Buna teste göre insanların başka bir kişinin düşüncelerini veya hislerini başkalarının gözlerine bakarak yorumlayabileceği ortaya konmuştur. Ayrıca kadınların bu testte erkeklerden daha iyi puan aldığını gösterilmiştir.

Şimdi aynı takım Fransa, Avustralya ve Hollanda’daki bilim insanlarıyla birlikte 89.000 kişinin bu testteki performansı ile ilgili yeni bir çalışma yapmaktadırlar. Sonuçlar, kadınların ortalama olarak bu testte daha iyi puan aldığını doğrulamaktadır.

3.KROMOZOMUN ÖNEMİ NEDİR?

Daha da önemlisi, ekip, genlerimizin Göz Testindeki performansı etkilediğini doğruladı ve kadınlarda “gözlerden aklı okuma” yeteneği ile ilişkili olan 3. kromozomdaki genetik varyantları belirledi.

İlginç olarak erkeklerin Göz Testi üzerindeki performansı 3.kromozom bölgesindeki belirli genlerle ilişkili olmadığıydı.

Çalışmayı yürütenlerden Varun Warrier; bu araştırmanın dünyadaki bilişsel empati testi üzerinde yapılan en büyük araştırma olduğunu,aynı zamanda, bu testteki performansı ile insan genomundaki varyasyonla ilişkilendirmeye çalışan ilk çalışma olduğunu ve sosyal sinirbilimi alanında ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu belirtmektedir.

Yine çalışma ekibinin bir diğer bilim insanı Prof. Bourgeron bu yeni çalışmanın empatinin kısmen genetik olduğunu, ancak erken yetiştirme ve doğum sonrası deneyim gibi diğer önemli sosyal faktörleri gözden kaçırmamamız gerektiğini eklemektedir.

Kaynak: www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170607123843.htm

Bunu da Okuyun

ALZHEİMER HASTALIĞININ ERKEN BELİRTİLERİ NELERDİR?

İnsanların yaşlandıkça unutkan olması normal karşılanabilir fakat bu zararsız unutkanlığın Alzheimer hastalığı başlangıcı olup olmadığını ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.