NEDEN AÇKEN KARAR VERMEMELİYİZ?

ghrelin hormonu nasıl azaltılır, ghrelin hormonu, leptin, ghrelin hormonu nedir, ghrelin hormonu nasıl arttırılır, ghrelin nedir, ghrelin elisa kit, ghrelin ne demekİsveç Gothenburg Üniversitesindeki bilim insanları açken salgılanan ghrelin hormonunun, akılcı davranmayı ve karar vermeyi etkilediğini ve farelere verildiğinde deney hayvanlarının daha fazla güdülerine göre hareket ettiklerini saptadılar.

Ghrelin hormonu nedir?

Ghrelin hormonu gastrointestinal sistemde salgılanan ve santral sinir sistemi üzerinde etkisi olan bir hormondur. Mide boşken salgılanır ve mide dolduğu zaman salgılanması durur. Ghrelin vücudu gıda için hazır hale getirir ve beyinde hipotalamus üzerinde çalışarak açlık hissini arttırır.

Araştırmacılar ghrelinin dürtüsel hareketler üzerindeki etkisi üzerinde çalışmışlar ve fareler üzerinde yaptıkları deneylerde ghrelin hormonu verildikten sonra farelerin  iç güdüsel olarak uyaranlara verdikleri cevapların etkilendiğini saptamışlardır.

Bu yüzden bilim insanları karar verme yetenekleri ve dürtü kontrolü etkilendiği için özellikle açken karar vermememiz gerektiğini önermektedirler.

Bunu da Okuyun

DALAK BÜYÜKLÜĞÜ (SPLENOMEGALİ) NEDEN OLUR?

Dalak, karnın sol üst kısmında, midenin solunda bulunan bir organdır. Dalağın boyut ve şekli  insandan ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.