SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİBİ YENMENİN 11 DOĞAL YOLU

Grip ve soğuk algınlığı oldukça bulaşıcı ve özellikle kış aylarında kabusumuz olabilen bir hastalıktır. Bu hastalıktan korunmada ve hastalığa yakalandıktan sonra da daha kısa sürede sağlığınıza kavuşmak için uygulayabileceğiniz bazı doğal korunma yollarını aşağıda bulabilirsiniz.

ekinezya1-Ekinezya çayı:

Bu bitkisel çay bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve enfeksiyonlarla mücadelede oldukça yardımcıdır. Gribi ya da soğuk algınlığını önlemese de hastalığın kısa sürede atlatılmasında faydalıdır.

 

çi

2-Çinko :

Çinko virüslerle savaşta oldukça faydalı bir mineraldir. Ispanak, kırmızı et ve mantar çinko içeriği açısından zengin olan besinlerdir.

 

 

vitamin c3-Vitamin C:

Soğuk algınlığı ile savaşta en fazla kullandığımız silah vitamin C’dir.  Etkili dozu 2000 mg’dır fakat bu ishale ve mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

 

 

tavuk suyu4-Tavuk suyu çorbası:

Annelerimizin hastalandığımızda yaptığı tavuk suyu çorbaları çoğu zaman grip şikayetlerini azaltmada ve vücudun sıvı kaybını yerine koymada birebirdir.

 

sarımsak5-Sarımsak:

Sarımsağın mikropların düşmanı olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Her gün alınan sarımsak gribi engellemede oldukça faydalıdır.

 

 

nemlendirici6-Buhar ve nemlendiriciler:

Nemli hava ve buhar burun tıkanıklığınıza iyi gelir.

 

 

burun spreyi7-Tuzlu su içeren burun spreyleri ve gargaralar: 

Tuzlu su içeren burun sprey veya damlalarını satın almak zorunda değilsiniz. Evde kendinizin hazırladığı tuzlu suyu burnunuza çekebilirsiniz veya gargara  yapabilirsiniz.

 

 

vicks8-Mentollü merhemler:

Sürekli burun akıntısı ve burnunuzu silmek derinizi tahriş eder ve bu oldukça rahatsız edicidir. Mentollü merhemler daha rahat nefes almanızı sağlar,derideki tahrişten kaynaklı acınızı ve aynı zamanda öksürüğü azaltır.

 

 

burun bantları9-Burun bantları:

Burun delikleriniz açık olmasını ve özellikle geceleri burnunuzun tıkanmasını engeller.

 

 

ateş10-Ateşiniz yükselmesi bir yere kadar iyidir.

Ateş vücudunuzun mikroplarla savaştığının göstergesidir.  Bu durum vücudunuzun direncini gösterir. Bununla birlikte eğer ateşiniz düşmüyor ve 40°C ‘ye yükselirse doktorunuza müracaat etmelisiniz.

 

 

istirahat11-Yatak istirahati:

Yatak istirahatı enerjinizi tekrar kazanmanız ve mikroplarla mücadele için oldukça önemlidir.

 

 

Boğazınız ağrıdığında ya da nezle olduğunuzda hemen antibiyotik kullanır mısınız?

Sonuçları Gör

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Bunu da Okuyun

AĞIZ KURULUĞU NEDEN OLUR?

Tükürük ağzımızı nemlendirmek, temizlenmesini sağlamak ve yiyecekleri sindirmek için gereklidir. Ayrıca tükürük ağızdaki bakteri ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.