AÇIK MR HANGİ AVANTAJLARI SUNAR?

Hastalık teşhisi konusunda ileri teknolojilerden biri olan MR,  açık emar ve Klasik emar olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır, MR ( Manyetik Rezonans Görüntüleme ) olarak açılabilir.

Bu sistem elektro manyetik alan ve radyo dalgaları kullanmak suretiyle ileri bir tanı koyma yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Hasta açısından acısız ve etkili olması bakımından son derece tercih edilmekte olan bir yöntemdir.

Emar çekimi sırasında hasta masaya yatırılmakta ve dev boyuttaki mıknatısın olduğu tünele doğru hareket ettirilmektedir. Bu tünel kısmı, bazı hastalar açısından oldukça ürkütücüdür. Zira kapalı alan korkusu olan hastalar ile kalp yetmezliği, nefes darlığı bulunan hastalar bu tanı yönteminden faydalanma noktasında imtina etmektedir. Hastanın tanısının konulabilmesi için bu gruptaki hastalar hekimler tarafından açık emar çekimine yönlendirilmektedir.

Açık Emar Kapalı Emardan Farklı Mı?

Emar ister açık olsun, ister kapalı son derece etkili bir tanı yöntemidir. Bazı hastalar kapalı emar çektiremezler. Hekimler bu hastalar için çözüm üretmektedirler. Daha doğru bir ifadeyle teknolojinin imkanlarıyla geliştirilmiş olan cihazlardan hastalar haberdar edilir. Bazı grup hastalar, fazla kilolu hastalar, kapalı alan korkusu olan hastalar, hekimler tarafından açık emar çekimine yönlendirilirler.

Bu konuda yetkinlik garantisi olan, radyoloji board sınavını geçmiş uzmanlar tarafından yapılan çekimler, yine uzmanlar tarafından okunur ve yorumlanır. Bu tanı yöntemi yeterli mi? Yoksa başka bir tetkike ihtiyaç var mı? benzeri soruları yanıtlar ve hastayı bilgilendirirler.

Açık Emar Hangi Avantajları Sunar?

Kapalı alan korkusu yani klostrofobisi olan kişiler, çekim esnasında yaşayacakları yalnızlık duygusuyla ciddi sıkıntılar yaşamalarının önüne geçmek açık MR yöntemi sayesinde mümkün olabilmektedir. Çünkü bu çekim sırasında çekimi yapan uzmanlarla hasta iletişim kurabilmektedir. Ayrıca etrafında insanlar olması hastayı biraz olsun rahatlatmaktadır. Kapalı alan kaygısı olan kişiler ilk olarak çekim yaptıracakları mekanı ve uzmanları araştırarak işe başlayabilir.

İşinin ehli uzmanlar kaygılı kişilerin yatışıp, sakinleşmesini sağlayabilmektedir. Bu merkeze çekimden kısa bir süre önce gelen hasta üzerindeki cep telefonu, saat, kredi kartı, vb. eşyalarını dolaba bırakıp çekim alanına gider. Ortalama 20 dakika süren bu işlem sonunda uzman hekim hastayı hemen bilgilendirir. Başka bir tahlil gerekip gerekmediğini söyler.

Bunu da Okuyun

TÜMÖR MARKERLARI (BELİRTEÇLERİ) NELERDİR?

Tümör belirteçleri kanserli hücreler veya vücudun diğer hücrelerinin kansere verdiği cevaba göre veya bazı iyi ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.