Bebeğiniz sağlıklı, iyi besleniyor, altı da temiz fakat saatlerce ağlıyor. Tüm bebekler ağlar fakat gaz sancısı çeken bebekler normalden daha fazla ve uzun süreli ağlar. Bu durum anne ve baba için oldukça moral bozucudur fakat moralinizi bozmayın, bu durum geçicidir ve bu sıkıntıyı çeken yalnızca siz değilsiniz.
Bebeklerdeki gaz sancısına kısaca kolik adı da verilir. Kolik genellikle bebeğiniz 3 haftalıkken başlar, 3-4 aylıkken sona erer. Kolik akşam üstleri 3-4 saat boyunca süren ağlama krizleri ile kendini gösterir.
Koliğin nedeni hala tam olarak açıklanamamıştır ve kanıtlanmış bir tedavisi de yoktur. Sadece bebeğinizin kolik süresini kısaltabilir ve daha rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 5 şeyi aşağıda bulabilirsiniz:
1-Bebeğinizi karınları üstünde yatırarak sırtını okşamak gaz sancısının azalmasına yardımcı olurken aynı zamanda boyun ve omuz kaslarının da güçlenmesini sağlar.
2-Kolikli bebekler genellikle kucakta taşınmaya iyi cevap verirler. Bebeğinizi günün ilk saatlerinde daha fazla kucağınızda taşımak akşam saatlerinde gaz sancısının daha az olmasını sağlayabilir.
3-Hareket bebeğinizin koliğinin yatışmasını sağlayabilir. Arabayla gezintiye çıkmak veya bebek salıncağında bebeğinizi sallamak gaz sancısını azaltabilir.
4-Beslendikten sonra bebeğiniz dik şekilde tutun. Reflü gaz sancısına neden olabilir. Bu yüzden bebeğinizi besledikten sonra anne sütünün ya da mamanın yemek borusundan geri gelmemesi için dik bir şekilde tutulması kolik oluşmasını azaltacaktır.
5-Bebek mamalarının veya anne sütünün reflüsü olan bebeklerde reflüyü azaltmak için infantlar için üretilmiş tahıl ürünleri ile koyulaştırılması koliği azaltabilir.