Lasik, laser in situ keratomileusis baş harflerinden oluşan, miyop, hipermetrop, astigmat gibi görme bozukluklarının tedavisinde kullanılan cerrahi bir lazer tekniğidir. Lazer yardımıyla korneanın yeniden şekillendirilmesi anlamına gelir.
LASİK ameliyatının avantajları nedir?
-Miyop, hipermetrop ve astigmatta başarıyla uygulanan bir ameliyat türüdür. Hastaların %96’sında LASİK ameliyatı sonrası istenilen görme düzeyine erişilir.
-LASİK ameliyatında ağrı hemen hemen yoktur.
-Görme bozukluğu ameliyattan hemen sonra ya da en fazla ertesi gün düzelir.
-Göze bandaj uygulanmaz.
LASİK ameliyatının dezavantajları nedir?
-LASİK ameliyatından sonra kornea üzerinde yapılan değişikliklerin geri dönüşü olmaz.
-LASİK ameliyatı teknik olarak komplike bir ameliyat olduğu için ehil ellerde yapılmalıdır. Yapılacak hatalar görmeyi kalıcı olarak etkileyebilir.
-En iyi görme dereceniz gözlükle veya lensledir. LASİK ameliyatı nadiren de olsa bu en iyi görme derecenizde düşüşe neden olabilir.
LASİK ameliyatının yan etkileri nelerdir?
-Bazı hastalar 24-48 saate kadar gözlerinde rahatsızlık hissi duyabilirler.
-Göz kamaşması
-Cisimler etrafında halo görme
-Gece araba kullanırken zorluk
-Dalgalı görme
-Gözde kuruma ameliyatın görülebilecek diğer yan etkilerdir.
LASİK ameliyatı kimlere yapılır?
LASİK ameliyatı kırma bozuklukları olan (miyop, hipermetrop, astigmat) olan hastalara uygulanır. LASİK ile 12 derece miyop, 6 dereceye kadar hipermetrop ve astigmat tedavi edilebilmektedir.
LASİK ameliyatı kimlere yapılmaz?
LASİK ameliyatı öncesi kornea tabakası testleri ameliyata uygun bulunmayan kişilere, belirli bir göz hastalığı olanlara, kontrol edilmemiş şeker hastalığı gibi genel hastalıkları olanlara LASİK ameliyatı uygulanmaz.